NYHEDSBREV SEPTEMBER 2016


Formanden har ordet

 Christian de Jonquiéres Photo Varavara Heyd

Af Christian de Jonquières

Hermed følger så det første digitale nyhedsbrev til erstatning for de tidligere trykte nyhedsbreve, således som det blev bebudet i min sommerhilsen.

Som nævnt er det tanken at udsende flere digitale nyhedsbreve om året.

I dette nyhedsbrev har vi valgt at sætte fokus på hele adoptionsspørgsmålet, hvor adoptionerne hjælper Pattayas børn til et godt og spændende liv i Danmark.

Man vil i nyhedsbrevet kunne læse, hvorledes 2 adopterede søstre fra Børnehjemmet i Pattaya er blevet adopteret efter, at deres mor afleverede dem på Børnehjemmet, da hun ikke havde mulighed for at brødføde dem.

I dag er de pågældende børn 16 og 18 år gamle og har et spændende og godt og livsbekræftende liv i Danmark.

Vi har netop haft et møde i Danmark med Radchada Chomjinda med henblik på en drøftelse af at udvikle børnesponsorater. Det var som altid en stor fornøjelse at møde den engagerede og livsbekræftende Khun Radchada.

Som tidligere nævnt arbejder vi målrettet på yderligere at styrke interessen for fondens arbejde.

I den forbindelse har Lions Virum og Pattaya Fonden fornøjelsen af at repræsentere ”En aften med the Cliffters” til fordel for børnene i Pattaya, der afholdes lørdag den 19. november 2016, kl. 19.30 i Kulturhuset i Lyngby. Billetter inkl. gebyr koster kr. 120,00, der kan bestilles via Billetlugen.

Vi håber på et stort fremmøde til dette spændende arrangement.

Jeg skal samtidig benytte lejligheden til at takke the Cliffters og Johnny Reimar for, at de uden honorar medvirker i arrangementet.

Vi glæder os.

 

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments

To liv forenes - en fortælling om adoption

Af Sara Lyngsø

Under mit seneste besøg på Børnehjemmet i Pattaya i juli 2016 mødte jeg Pim og Beo. Pigerne har begge bidraget til tilblivelsen af denne beretning, der fortæller to stærke livshistorier, som er forskellige fra de fleste.

 

adopt

Beo (tv.) og Pim (th.) sammen med en af Børnehjemmets pædagoger (foto: Privat).

 

Pim er født under fattige og primitive kår i Thailand, hvor livet for alvor har sine begrænsninger, og penge hver dag er et spørgsmål om overlevelse. Pim ejer ingen sko, men til gengæld et sæt hvidt nattøj, som hun har på dag og nat. Til trods herfor er Pim en glad pige, der elsker at være sammen med sin mor, som hun bor og lever sammen med. I 2004 rækker pengene ikke længere til daglige måltider, og hendes mor må derfor fortælle Pim, at hun skal bo på et børnehjem – pigen er 6 år gammel. Hun får også fortalt, at hun har en lillesøster, som bor på samme børnehjem.

 

Rejsen til børnehjemmet er lang og foregår i bus. Da moderen ingen penge har, fortæller hun chaufføren om rejsens formål, og han lader dem venligt komme med bussen uden betaling. Efter mange timers rejse ankommer bussen til Pattaya, og herfra venter en lang gåtur på bare fødder for Pim og hendes mor. På Børnehjemmet i Pattaya bliver de mødt af en kvinde, som taler med moderen, mens Pim får et bad og rent tøj på. Da Pim kommer tilbage, ser hun sin mor forlade Børnehjemmet samme vej, som de er kommet ind af tidligere. Hun ser hende aldrig igen.

 

adopt1

Et rørende familieøjeblik. Beo og Pim tager afsked med Børnehjemmet for at rejse til Danmark med deres adoptivforældre (foto: Privat).

 

Pim er ulykkelig og har svært ved at falde til i sine nye omgivelser på Børnehjemmet, hun savner sin mor dag og nat og føler sig ensom. På Børnehjemmet møder hun for første gang sin biologiske lillesøster Beo, som hun søger tryghed hos.

 

Beo har modsat Pim aldrig boet sammen med deres mor. Før hun kommer til Børnehjemmet, bliver Beo hver dag passet af forskellige mennesker, nogle dage var det plejefamilier der tog sig af hende, andre dage nonner. Kun sjældent så hun de samme ansigter to gange. Beo har få, men gode minder fra sin tidlige barndom. Et par måneder inden Beo fylder 4 år, bliver hun afleveret på Børnehjemmet i Pattaya efter en nat, hvor hun har grædt utrøsteligt. Beo bliver hurtigt glad for at bo på Børnehjemmet, og hun nød hver dag at være i Børnehjemmets børnehave, hvor hun sammen med sine venner deltog i undervisningen og forskellige aktiviteter. Da Pim ankommer til Børnehjemmet har Beo svært ved at forstå betydningen af, at det er hendes storesøster, da hun betragter alle børnene på Børnehjemmet som sine søskende. Hun skulle dog senere erfare betydningen heraf.

 

Pim bliver langsomt tryg på Børnehjemmet, og hun får følelsen af at høre til i en stor familie, hvor man drager omsorg for hinanden. Hun starter i en byskole, og hun får mange nye venner. Sammen med Børnehjemmet deltager hun i forskellige arrangementer, som alle er langt fra den virkelighed, hun har oplevet de første 6 år af sit liv. Hun føler sig værdsat og oplever, at personalet på Børnehjemmet tager sig rigtig godt af hende og de andre børn.

 

adopt3

Juli 2016, søstrene besøger Børnehjemmet sammen med deres forældre. Fra venstre; 18årige Pim, en af Børnehjemmets pædagoger og Beo på 16 (foto: Sara Lyngsø).

 

Da Beo og Pim er henholdsvis 6 og 8 år står deres verden til endnu engang at blive forandret. De skal sammen adopteres til Danmark. Pigernes mor og far giver dem en tryg og kærlig opvækst i Danmark og for første gang i Beos liv, erfarer hun, hvad det vil sige at have en traditionel familie. De mærker begge deres forældres ubetingede kærlighed, og de falder hurtigt til i deres nye hjem. Begge piger starter i skole og får nye venner.

 

I dag er Beo og Pim to livsglade teenagepiger på henholdsvis 16 og 18 år, som suger tilværelsen til sig. Beo føler sig taknemmelig over, at hendes liv fik det udfald det gjorde og føler sig særligt privilegeret over de muligheder, hun har i sit liv i dag. Selvom Pim havde en svær tid på Børnehjemmet i starten, er hun i dag meget taknemmelig over hendes biologiske mors beslutning om, at sende hende på Børnehjemmet. En beslutning, som har givet Pim sin højtelskede familie samt nye muligheder i livet.

 

adopt4

Pim og Beo sammen med en af de kvinder, der passede dem, mens de var små (foto: Sara Lyngsø).

 

Selvom det daglige liv i dag leves i Danmark langt væk fra Pattaya, er fortiden stadig en stor del af begge piger. Årene i Thailand er en tid, de ser tilbage på med gode minder, og de betragter begge Børnehjemmet i Pattaya som deres andet hjem. Begge piger har gennem tiden formået at holde kontakten med venner og personale fra stedet, og i juli 2016 besøger de sammen med deres forældre Pattaya og hjemmet, som betyder så meget for dem. Et besøg, der viser så meget oprigtig varme og glæde, at det er umuligt ikke at blive rørt. Venner, som ikke længere bor på Børnehjemmet, er mødt op for at hilse på dem. Børnehjemmets personale sørger for en hjertevarm modtagelse med knus og glæde, og de finder store albums frem med billeder fra pigernes tid på hjemmet. Der er mange følelser i spil denne varme juli dag på Børnehjemmet i Pattaya.

 

Tak til Beo og Pim for jeres åbenhed og mod til at dele jeres historie.

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments

Kvinden, der gjorde det muligt

Generationer af adopterede børn fra Børnehjemmet i Pattaya mødes nord for København for at møde en særlig kvinde.

 

 dia1

Radchada Chomjinda (Khun Toy) sammen med to piger, hun har hjulpet med at finde familier til.

 

Af Kasper Nesager-Hansen

 

Radchada Chomjinda bringer solskinnet med sig fra Thailand, da hun modtager mere end 100 adoptivbørn og deres forældre i Hillerød, Nordvest for København. Augustvejret har ellers været kedeligt og regnfuldt, men ikke denne lørdag, hvor børn og forældre er kommet fra hele landet, sågar helt fra Færøerne, for at møde kvinden, der igennem 3 årtier har stået for deres adoptioner.

 

Genertheden skal lige overvindes, før de mindre børn tør hilse på Toy, det almene thailandske kælenavn som Radchada bruger, men derefter kommer smilene og gensynets glæde snigende, hvilket får øjnene til at lyse op. Glæde er nøgleordet. For Toy er det en glæde at se børnene, hun har passet på i deres første leveår, har en kærlig familie og et liv med muligheder, hvor fremtiden får én til at tænke på symbolikken i solskinsvejret denne augustlørdag. Toy husker børnene, og de husker hende. For de større børn er det ikke første gensyn, da Toy har besøgt Danmark flere gange for at møde børnene fra Børnehjemmet. Hun takker forældrene så mange gange, fordi de har givet de kære små et hjem med trygge rammer og varme. Forældrene kan til gengæld få takket Toy nok for at have velsignet dem med sunde og raske børn.

 

dia2

Gruppebillede af de familier, som havde mulighed for at kigge forbi Hillerød i august. Adoptivbørn i alle aldre med deres forældre var kommet for at hilse på Toy og hinanden.

 

Den Danske Pattaya Fond er inviteret med til denne, glædens dag, der er arrangeret af Danish International Adoption (DIA) – det første arrangement siden AC Børnehjælp og DanAdopt fusionerede til DIA. Når jeg går rundt blandt forældre, børn og personale fra DIA, er det latter og gode historier fra dengang, børnene bliver hentet på Børnehjemmet i Pattaya. Historierne starter som regel med helt små børn, der er bange. Bange fordi de ved, at der sker noget anderledes – og de ved, at de står overfor noget stort. Uanset hvor mange rosenrøde historier om adoption Børnehjemmets pædagoger fortæller, er børnene blot børn, og de forstår ikke helt den store omvæltning, de pludselig bliver en del af.

 

dia3

Mødet med de mange glade familier med skønne børn minder mig om, hvorfor arbejdet i Den Danske Pattaya Fond er vigtigt. Jeg er selv adopteret fra Sydkorea i slutningen af 1970erne.

 

Et ungt forældrepar fortæller mig, hvordan Toy på dagen, hvor parret kommer for at hente deres datter på Børnehjemmet, pludselig beder dem om at tage pigen på armen. Så er det ind i bilen og af sted. Toy har få minutter forinden fået den lille pige til at falde til ro og grine lidt. Tiden er moden – nu skal pigen mod lysere himmelstrøg. Toy har prøvet det før. Ingenting er overladt til tilfældighederne. Pigens ting er pakket, personalet står klar, bilen holder og venter. Børn er børn, og de ved, hvad de har, men frygter det ukendte. Nogle år senere løber pigen rundt og leger med de andre adoptivbørn på en stor græsplæne i Hillerød. Latteren og smilet er ikke til at tage fejl af. Historien bliver afbrudt, da hun med store lysende øjne kommer over og hiver i sin fars hånd og siger, at han skal komme med ud og lege – det kan en far ikke sige nej til.

 

Gruppebilleder, familiebilleder og billeder af Toy sammen med børnene foreviger glædens dag. Krammere og kindkys bliver flittigt uddelt. Folk fra nær og fjern tager hjem igen. De har mødt kvinden, der gjorde det hele muligt.

 

Tak til Danish International Adoption og Rikke Klestrup fordi jeg måtte deltage i mødet.

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments

Frokosten endte med børnesponsorater

Af Kasper Nesager-Hansen

 

bestyrelse

Fondens bestyrelse og Khun Toy til traditionel, dansk frokost med højtbelagt smørrebrød og snaps.

 

Mange børn bliver adopteret fra Børnehjemmet i Pattaya. Disse børn er heldige at finde en familie med forældre, som kan give dem den opvækst, kærlighed og opmærksomhed, børn har behov for. Desværre findes der børn, som ikke er så heldige. Hvad kan vi gøre for dem? Spørgsmålet kommer ofte op på vores møder i Den Danske Pattaya Fond.

 

Fonden arbejder på et nyt tiltag, hvor du vil have mulighed for at sponsorere et barn, som har haft den værst tænkelige start på livet – børn, som er løbet væk hjemmefra og derfor ikke kan adopteres. Radchada Chomjinda, eller Khun Toy, mødtes med fondens bestyrelse til frokost på Frederiksberg i augustmåned for at drøfte konceptet nærmere. Vi er enige om samarbejdet, og vi forventer at kunne udbyde børnesponsorater til efteråret. Bidragene vil gå til det enkelte barn, du sponsorerer, så barnet får sikret sin uddannelse, ernæring og andre basale behov. Du vil til gengæld kunne følge med i dit sponsorbarns liv og udvikling.

 

Khun Toy har mange års erfaring med børnesponsorater, da hun allerede i Father Ray Brennans, den amerikanske præst som grundlagde vores hjælpeprojekter i Pattaya, levetid beskæftigede sig med at finde mennesker, som ville gøre en stor forskel i det enkelte barns liv. Forskellen vil blot være, at Danmark, som det første land i verden, vil sponsorere børn på Child Protection and Development Center, der er projektet for gadebørn og børn, som har været udsat for misbrug. For Den Danske Pattaya Fond har det en særlig betydning, at Danmark kan være foregangsland, eftersom Danmark var det første land til at støtte Father Ray Brennans hjælpearbejde tilbage i 1970erne.

 

 

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments

Kom til en sjælden velgørenhedskoncert med Johnny Reimar og The Cliffters!

poster

 

Lørdag den 19. november slår Lyngby Kulturhus dørene op for en meget eksklusiv koncert. The Cliffters afholder en sjælden intimkoncert, hvor der kun er plads til 250 mennesker. Koncerten sker i samarbejde med Lions Virum, hvor overskuddet går til børnene i Pattaya.

 

Ideen til koncerten går årtier tilbage, da Johnny Reimar flere gange har holdt velgørende koncerter til fordel for Father Ray Brennans børnehjem, da den danske sangstjerne i mange år har støttet den amerikanske præst og hans forældreløse børn i Pattaya. Det er dog første gang nogensinde, at The Cliffters afholder en velgørende koncert til fordel for Den Danske Pattaya Fonds humanitære arbejde.

 

The Cliffters optræder uden honorar for at kunne samle flere penge sammen til Thailands udsatte børn. Billetter kan købes via Billetlugen. Vi glæder os til at se dig!

 

johnny-reimer

 

Johnny Reimar: Allerede tilbage i 1990erne var Johnny Reimar med til at samle ind til Father Brennans børnehjem gennem sin musik. Nu gentager kunstneren succesen sammen med The Cliffters.

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments

Vikingedonation sparer penge

viking2

 

I august måned donerede Viking Denmark 100 vikingehagesmække til børnene i Pattaya. Donationen betyder besparelser.

 

Vi ved, hvordan små børn leger med maden, når det er spisetid. Og alle, som har haft de helt små siddende ved middagsbordet, ved hvor beskidt deres tøj kan blive. Takket være donationen fra Viking Denmark er de 100 mindste børn på Døveskolen, Børnehjemmet og CPDC blevet udstyret med vikingehagesmække i plastik, der er 100 % fri for toksiner. Donationen betyder ikke kun, at børnene har fået lidt kulør under måltiderne. Børnehjemmet og CPDC sparer også på tøjvasken som følge af donationen. Dermed er der flere penge til børnene, så de fortsat får mad på bordet – og til at lege med.

 

Den Danske Pattaya Fond takker Viking Denmark for donationen, og som du kan se på billederne, kære læser, er hagesmækkene allerede taget i brug.

 

viking4

Posted in: Nyhedsbrev-2016-2 Read more... 0 comments