Pattaya Orphanage

Det startede med et spædbarn på Fr. Raymond Brennans (1932-2003) dørtrin i 1974. Den amerikanske katolske præst tog barnet til sig, og det blev begyndelsen på et af Thailands mest velrenommerede børnehjem. I dag bor der mere end 100 forældreløse børn i alle aldre på Pattaya Orphanage, også kendt som Børnehjemmet i Pattaya.

Børnene kommer typisk til Børnehjemmet, når de er i spædbarnsalderen. De fleste børn bliver forsvarligt afleveret til hjemmets personale, og det er ofte en tårevædet oplevelse, når en mor eller far opgiver deres lille barn – som regel fordi de nybagte forældre ikke kan forsørge barnet.

Andre babyer bliver efterladt på gaden til en uvis skæbne. Mens nogle dør af sult eller kulde, findes der også heldige babyer, der bliver opdaget i tide. De lokale kender Børnehjemmet i Pattaya, og finder man et efterladt barn, bliver det afleveret her, fordi man ved, at de små børn kommer til et hjem, der giver dem en ny og bedre start på livet.

I 1983 åbnede en særlig kostskole for døve på Børnehjemmet. Døveskolen har plads til mere end 260 hørehæmmede børn, der kommer fra fattige familier i hele Thailand. De lærer at leve med deres handicap, kommunikere gennem tegnsprog og lyde. Børnene vender hjem til deres familier i ferier – og naturligvis også den dag, de er færdige med deres gratis skoleforløb.

At Danmark har spillet en hovedrolle i Døveskolens tilblivelse ses dagligt – det er ikke et tilfælde, at børnenes skoleuniformer er røde og hvide.