Der var engang en fiskelandsby

Da en gruppe amerikanske soldater opdagede Pattaya tilbage i midten af 1960erne, var det en landsby med hvide sandstrande, palmetræer og smukke lokale piger, der mødte deres øjne. Soldaterne var på orlov fra krigen i nabolandet, Vietnam, og de havde brug for at komme væk fra Bangkoks neonlys og stressende storbystemning.

Soldaterne fandt et uberørt paradis i Pattaya, hvor bølgerne var perfekte til surfing, og den lokale gæstfrihed var nærmest ubegrænset.

Som årene gik, og historierne om de smukke piger og billedskønne sandstrande blev fortalt blandt kammeraterne i det krigsplagede Vietnam, begyndte flere og flere soldater at valfarte til Pattaya. Efter Vietnamkrigens afslutning begyndte turismen for alvor at tage fart i slutningen af 1970erne.

Byen blev hurtigt verdenskendt på grund af omfattende prostitution. Mænd fra hele verden ville møde de eksotiske piger. Og pigerne kom fra hele Thailand, fordi de havde hørt historier om de gode penge, der kunne tjenes på prostitution. I 2010 havde Pattaya mere end 100.000 faste indbyggere (kilde: Wikipedia), men hvert år besøger flere millioner turister fra hele verden byen. Alene i det første halve år af 2017 lagde flere end 8 millioner turister vejen forbi Pattaya Kilde: Bangkok Post.

Selv om Pattaya bystyre forsøger at gøre badebyen mere attraktiv for børnefamilier og golfspillere, er sexindustrien stadig omfattende. Så omfattende at de lokale prostitutionsbagmænd henter piger fra Østeuropa, mens de lokale piger fortsat flytter til for at tjene hurtige penge.