Der var engang en fiskelandsby

Da en gruppe amerikanske soldater opdagede Pattaya tilbage i midten af 1960erne, var det en landsby med hvide sandstrande, palmetræer og smukke lokale piger, der mødte deres øjne. Soldaterne var på orlov fra krigen i nabolandet, Vietnam, og de havde brug for at komme væk fra Bangkoks neonlys og stressende storbystemning.

Soldaterne fandt et uberørt paradis i Pattaya, hvor bølgerne var perfekte til surfing, og den lokale gæstfrihed var nærmest ubegrænset.
Som årene gik, og historierne om de smukke piger og billedskønne sandstrande blev fortalt blandt kammeraterne i det krigsplagede Vietnam, begyndte flere og flere soldater at valfarte til Pattaya. Efter Vietnamkrigens afslutning begyndte turismen for alvor at tage fart i slutningen af 1970erne.

Byen blev hurtigt verdenskendt på grund af omfattende prostitution. Mænd fra hele verden ville møde de eksotiske piger. Og pigerne kom fra hele Thailand, fordi de havde hørt historier om de gode penge, der kunne tjenes på prostitution. I dag har Pattaya mere end 100.000 faste indbyggere, men hvert år besøger mere end fire millioner turister byen.

Selv om Pattaya bystyre forsøger at gøre badebyen mere attraktiv for børnefamilier, er sexindustrien stadig omfattende. Så omfattende at de lokale prostitutionsbagmænd henter piger fra Østeuropa, mens de lokale piger fortsat flytter til for at tjene hurtige penge. Den omfattende prostitution resulterer i mange uønskede graviditeter, og når de uønskede babyer fødes, bliver de heldige afleveret til os, men der findes også mange babyer, hvis skæbne er mindre lykkelig.