Vil du være frivillig?

Om det frivillige arbejde i Pattaya
Mange danskere ønsker at gøre en frivillig humanitær indsats i Pattaya, Thailand. Hvert år rådgiver Den Danske Pattaya Fond adskillige ansøgere, der er interesserede i en frivillig stilling hos Børnehjemmet i Pattaya eller Father Ray Foundation.

Det er en ekstraordinær oplevelse at være tæt på arbejdet med Pattayas mange udsatte børn og unge. Du kommer til at være en aktiv del af deres hverdag, hvor du kan mærke, at din indsats gør en forskel. Begge organisationer er mellemstore. Derfor er det nemmere for dig at få en personlig oplevelse med vores arbejde og være en integreret del af vores hjælpearbejde – noget du sent vil glemme.

Vi har behov for dedikerede mennesker, der ønsker at gøre en personlig forskel for de nødstedte. Derfor beder vi dig om at overveje følgende, før du skriver din ansøgning:

Kan du dedikere dig til en fuldtidsstilling i 6 måneder?
Alle frivillige arbejder fuldtid ligesom herhjemme. Vi forventer, du betragter stillingen som en ansættelse hos enhver anden arbejdsgiver. Arbejdet er meget varierende.

På Børnehjemmet bruger de frivillige megen tid på børnepasning, engelskundervisning for børnehaveklassebørn, undervisning i engelsk for de større børn samt forskellige aktiviteter med de større børn i deres skoleferier.

Søger du hos Father Ray Foundation, vil du komme til at arbejde på de mange projekter, de har. Her findes en børnehave, et hjem for tidligere gadebørn, Children’s Village, et Drop-In center for børn og helt unge, en erhvervsskole for handicappede unge samt en kostskole for blinde. På alle projekter skal frivillige undervise i engelsk. Men kun Handicapskolen har afgangseksamener. I alt tager Father Ray Foundation sig af mere end 850 udsatte børn og unge.

Alle frivillige ansøgere bedes om at arbejde i 6 måneder – dette af hensyn til en vis stabilitet overfor børnene og de unge.

Mener du, at du er psykisk parat til at være frivillig?
Du kommer til at arbejde i et psykisk belastende arbejdsmiljø. Det stiller krav til din personlighed, da du skal have mentalt overskud til at hjælpe børnene og de unge. Spørg derfor dig selv, om du er klar til at omgås og arbejde med mennesker, der i mange tilfælde har oplevet forfærdelige ting i deres liv. Og er du klar til at arbejde fuldtid i en fremmed kultur sammen med internationale kolleger?

Børnehjemmet og Father Ray Foundation har blandt andet haft frivillige fra Japan, USA, Kina, Rusland, Canada, Holland, Tyskland, Frankrig, Australien, England, Irland samt Danmark. At bo og arbejde sammen med flere forskellige nationaliteter og mennesker, man ikke kender, det kan indimellem være svært, men langt de fleste klarer det fint. Vi anbefaler derfor, at du som et minimum har haft et fuldtidsjob i et år, hvor du har arbejdet sammen med andre.

Arbejdstid og faciliteter
Det er forskelligt for de to organisationer.

Børnehjemmet i Pattaya
Arbejdstiden er fra kl. 09:00 til kl. 17:00 mandag til fredag med frokostpause, og hvis du ønsker at spise til frokost på Børnehjemmet, får du tilbudt et gratis måltid. Lørdage og søndage er fridage, med mindre der er store begivenheder eller andet, hvor vi forventer du er til stede og hjælper til. Man forventer i det hele taget stor fleksibilitet, så børnene bliver passet bedst muligt.

Bolig og måltider udover frokosten står du selv for. Der er billige hoteller og restauranter i nærområdet.

Father Ray Foundation
Fordi der er så mange projekter her, og så mange børn og unge som har behov for din hjælp, er der mange opgaver. Når du ankommer, vil volontørkoordinatoren udarbejde et personligt arbejdsskema sammen med dig. Dine opgaver vil efter bedste evne blive tilpasset dine kompetencer og erfaring.

Father Ray Foundation tilbyder gratis kost og logi. Værelserne er små og spartanske, men der er moderne airconditionanlæg, toilet og bad. Arbejdstiderne her er fra kl. 8:00 til kl. 16:30 – meget afhængigt af hvilke projekter, du skal arbejde med. Kun søndage er fridage, med mindre der er store begivenheder eller andre projekter, hvor man forventer, du deltager. Hos Father Ray Foundation forventes stor fleksibilitet. Måtte du have ferieplaner, ser man helst, at du lægger disse uden for dine seks måneders ophold, hvor du arbejder hos Father Ray Foundation, da ferie fra arbejdet yderst sjældent bevilges – dette af hensyn til menneskerne du arbejder med.

Uanset hvor du måtte ønske at arbejde, betaler du selv din flybillet samt syge- og rejseforsikring og andre udgifter under opholdet.

Sådan ansøger du.
Hvis du er interesseret i at arbejde som frivillig, skal du skrive din ansøgning på engelsk. Vi anbefaler, at du ansøger mindst seks måneder før, du ønsker at arbejde som frivillig, da vi modtager mange ansøgninger. Din ansøgningen skal indeholde følgende :

– En beskrivelse af, hvem du er
– En beskrivelse af dine motiver for at blive frivillig
– Dit CV
– Tre anbefalinger med dertilhørende referencer. Med e-mail adresse på kontaktpersonerne
– En kopi af din rene straffeattest
– En lydfil hvor du taler engelsk i fem minutter
– To pasfotos af dig selv af nyere dato

En dato, hvor du kunne tænke dig at begynde. Hos Father Ray Foundation starter der kun hold op i slutningen af april samt slutningen af september og seks måneder frem. Dette gælder ikke hos Børnehjemmet i Pattaya.

Når vi har modtaget din ansøgning, tjekker vi dine referencer, og hvis de er i orden, vil vi gøre vores bedste for at finde en plads til dig ud fra perioden, du ønsker at arbejde.

Finder vi dig egnet til stillingen, sender vi dig mere information om at være frivillig, men du kan også besøge www.fr-ray.org eller www.thepattayaorphanage.com. Her findes mange oplysninger om det at være frivillig.

Du kan sende sin ansøgning til Kasper Nesager-Hansen på : kasper [at] basedonexperience.dk.