Frivillig i Pattaya?

Når du er frivllig i Pattaya, er det ikke et job – det er en oplevelse for livet! Går du med tankerne om at gøre en direkte forskel for underprivilegerede børn og unge, kunne det være, at du skulle blive frivillig enten hos Human Help Network Foundation Thailand (HHNFT) eller Father Ray Foundation (FRF).

Uanset hvilken organisation du vælger, vil du komme helt tæt på hjælpearbejdet, hvor du personligt kan mærke, hvordan børnene får det bedre af, at du er hos dem og giver lidt af dig selv. Om du arbejder med seksuelt misbrugte børn hos Human Help Network, passer børnehavebørn i Father Ray Day Care, leger med børnene i Pattayas slumlandsbyer eller underviser unge handicappede i engelsk er følelsen den samme; du er med til at forbedre livet for andre.

Du kommer til gengæld hjem med minder, der varer resten af livet, en personlig udvikling og erfaring du kan bruge i erhvervslivet.

NAB vejleder dig gerne i din ansøgning til HHNFT eller FRF, men før du søger, beder vi dig om at overveje følgende:

Kan du dedikere dig til en fuldtidsstilling i 3-6 måneder?
Alle frivillige arbejder cirka 40 timer om ugen. Vi forventer, du betragter stillingen som en ansættelse hos enhver anden arbejdsgiver. Folk er afhængige af din evne til at overholde aftaler, yde dit bedste hver eneste dag og være en god kollega.

Alle frivillige ansøgere bedes afsætte 6 måneder, hvis man ønsker at arbejde hos FRF. Hos HHNFT er der mulighed for et ophold mellem 3-12 måneder – dette af hensyn til en vis stabilitet overfor børnene og de unge. NAB anbefaler, at du søger mindst 6 måneder, inden du ønsker at tage af sted.

Mener du, at du er psykisk parat til at være frivillig?
Du kommer til at arbejde i et psykisk belastende arbejdsmiljø. Det stiller krav til din personlighed, da du skal have mentalt overskud til at hjælpe børnene og de unge. Spørg derfor dig selv, om du er klar til at omgås og arbejde med mennesker, der i mange tilfælde har oplevet forfærdelige ting i deres liv. Og er du klar til at arbejde fuldtid i en fremmed kultur sammen med internationale kolleger?

Organisationerne har haft frivillige fra lande som Japan, USA, Kina, Rusland, Canada, Holland, Tyskland, Frankrig, Australien, England, Irland og ikke mindst, Danmark. At bo og arbejde sammen med flere forskellige nationaliteter og mennesker, man ikke kender, det kan indimellem være svært, men langt de fleste klarer det fint. Vi anbefaler derfor, at du som et minimum har haft et fuldtidsjob i et år, hvor du har arbejdet sammen med andre.

Hvad koster det at være frivillig i Pattaya? 

Hverken NAB, HHNFT eller FRF kræver penge for, at du kan arbejde som frivillig, men du vil have omkostninger forbundet med dit ophold. – herunder din flybillet T/R.

Du får gratis kost og logi, men du skal være forberedt på, at indkvarteringen i de frivilliges boliger ikke er et 4* hotel. Du har air condition, eget toilet, wi-fi, seng og skrivebord. Alt fra toiletpapir til sengetøj står du selv for.

Som beskrevet tidligere vil du indgå i et internationalt team af frivillige, som har et stærkt sammenhold. De frivillige tager ofte ud og spiser eller går i byen i weekenden. Sørg derfor at budgetter lommepenge ind i dine overvejelser.

Du kan sagtens leve rigtig godt for et par tusinde kroner per måned. Tøj og mad er generelt meget billigt i Thailand.

Sådan ansøger du
Hvis du er interesseret i at arbejde som frivillig, skal du skrive din ansøgning på engelsk. Vi anbefaler, at du ansøger mindst 6 måneder før, du ønsker at arbejde som frivillig, da FRF og HHNFT modtager mange ansøgninger. Din ansøgning skal indeholde følgende:

– En beskrivelse af, hvem du er
– En beskrivelse af din motivation for at blive frivillig
– Dit CV
– Tre anbefalinger med dertilhørende referencer. Med e-mail adresse på kontaktpersonerne
– En kopi af din rene straffeattest
– En lydfil hvor du taler engelsk i fem minutter
– To pasfotos af dig selv af nyere dato

En dato hvor du kunne tænke dig at begynde. Hos Father Ray Foundation starter der kun hold op i slutningen af april samt slutningen af september og 6 måneder frem. Dette gælder ikke hos HHNFT.

Når vi har modtaget din ansøgning, tjekker vi dine referencer, og hvis de er i orden, vil vi gøre vores bedste for at finde en plads til dig ud fra perioden, du ønsker at arbejde.